tiistai 25. marraskuuta 2014

Lime-Kookosmaito lohi

Lime kookosmaito lohi

 

Aasialaisittain maustettu lohifilee. Todella helppo ja todella nopea. Suosittelen lämpimästi!

Kalan iho kannattaa jättää kiinni uunissa paistamisen ajaksi.

 

Ainekset:

2,3 dl kookosmaitoa

~500 gramman lohifilee

3rkl kalakastiketta

2 limeä

3-4 pientä ”thai”/bird’s eye chiliä

(korianteria)

 

Valmistus:

1)      Kaada n. 1 dl kookosmaitoa uunivuoan pohjalle. Laita lohi vuokaan ihopuoli alaspäin ja sen jälkeen kaada 2 rkl kalakastiketta kalan päälle ja hiero kevyesti.

2)      Anna marinoitua jääkaapissa kun valmistat muut ainekset

3)      Laita uuniritilä keskelle uunia ja lämmitä uuni 190c.

4)      Sekoita jäljelle jäänyt kookosmaito ja kalakastike keskenään. Siirrä sivuun.

5)      Leikkaa ensimmäinen lime mahdollisimman ohkaisiksi viipaleiksi. Toisesta viipaleesta purista mehut kulhoon myöhempää käyttöä varten.

6)      Leikkaa chilit ohuiksi viipaleiksi.

7)      Kun uuni on valmis, ota lohi pois jääkaapista. Kaada kookos-kalakastike lohen päälle.

8)      Järjestele limet ja chilit kalan päälle.

9)      Paista uunissa ilman suojaa noin. 30-35 minuuttia.

10)   Ota kala pois uunista. Kaada kalan päälle säästetty limen mehu. Maista kastiketta, lisää kalakastiketta tarvittaessa.

11)   Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

12)   Koristele korianterilla. Ei ole pakollinen, hyvää on silti.

 

Tarjoile riisin kera!

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti