maanantai 24. marraskuuta 2014

Vegaani Tofu Parsakaali Wok

Vegaani tofu parsakaali wokki

 

 

 

Wokkaamisesta puhuttaessa, voidaan todeta, että: kuiva tofu = hyvä tofu, mikä toisaalta pätee myös kaikkiin muihinkin, kasviksiin sekä lihaan. Kaikki kasvikset kannattaa aina huuhdella hyvissä ajoin ennen wokkaamista. Tofusta on wokatessa tarkoitus tehdä pehmeästä rapeaa, jolloin myös tofun luonnollinen makeus pääsee paremmin esille.

Mitä kuivemmaksi tofun saat, sitä rapeampi ulkoa ja mureampi sisältä.

Jossain ohjeissa neuvotaan kuivattamaan tofu kokonaisena painelemalla. Nopeampi tyyli on kuitenkin leikellä tofu pienemmiksi viipaleiksi ja sitten talouspaperin tai keittiöliinan väliin kuivumaan. Vielä parempi ja nopeampi tapa on tehdä Andrea Nguyen opastuksella, eli keittämällä tofut kuumassa suolavedessä hetken.

En marinoinut tai kuiva maustanut tofuja ollenkaan, mausteita kannattaa lisätä mieluiten paistamisen jälkeen. Marinoinnin sijaan valmistin tofuille kuorrutuksen, jonka viimeistelee vodka.

Ohje on osittain seriouseats.comista.

 

Ainekset

Maapähkinä öljyä

8 rkl + 2 teelusikallista maissitärkkelystä erillään

8 rkl jauhoja

½ teelusikallista leivinjauhetta

suolaa

8 rkl kylmää vettä

8 rkl vodkaa

500g (extra-firm) kuivattua tofua(lue ylempää) kuutioina

500g parsakaalia

4 rkl kuivaa sherryä

4 rkl kasvislientä

2 rkl soijaa

1 rkl chili bean sauce kastiketta

2 rkl sokeria

1 rkl paahdettua seesamiöljyä

4 valkosipulin kynttä

1 rkl silputtua/raastettua inkivääriä

6 kevätsipulia, ainoastaan valkoiset ja vaalean vihreät osat

2 ruokalusikallista paahdettuja seesaminsiemeniä, erikseen jaettuna

 

1)      Sekoita keskenään 8 rkl maissitärkkelystä, jauhot, leivinjauhe, 1 teelusikka suolaa. Lisää mukaan vesi ja vodka. Vatkaa kunnes seos on tasaista.

2)      Kuumenna wokki ja muutama rkl öljyä. Vie yksi kerrallaan tofu kuutiot seokseen, anna ylimääräisen nesteen poistua ja sen jälkeen laita varovasti wokkiin. Jatka tätä prosessia kunnes wokki on täynnä. Paista siihen asti kunnes tofut on kultaisia ja rapeita joka puolelta, noin 5-6 minuuttia. Siirrä tofut talouspaperilla vuoratulle lautaselle.

3)      Yhdistä sherry, soija, chili bean sauce, sokeri, seesamiöljy ja jäljellä olevat 2 teelusikallista maissitärkkelystä. Vatkaa hyvin ja laita sivuun.

4)      Yhdistä omaan kulhoonsa aromikkaat: valkosipulit, inkiväärit ja kevätsipulit.

5)      Kuumenna wokki täydelle teholle. Tee vesitippa testi. Tiputa pieni tippa wokkiin, jos vesi haihtuu hetkessä, on wokki riittävän kuuma. Laita muutama ruokalusikka öljyä, pyörittele öljyt joka paikkaan ja lisää parsakaalit. Paista kunnes parsakaalit on kevyesti ruskettunut, mutta vielä tukevia, n 30 sekunttia. Lisää mukaan aromit ja paista vielä toiset 30 sekunttia. Siirrä parsakaalit ja aromaattiset lautaselle.

6)      Palauta wokki täydelle teholle. Vatkaa kastike nopeasti ja kaada se sitten wokkiin. Paistele sekoitellen, kunnes kastike vähän sakenee n. 30 sekunttia. Palauta parsa, tofut sekä 1 rkl seesaminsiemeniä pannulle. Ota pois liedeltä ja kääntele kaikkia hetki.

7)      Lisää maun mukaan ripaus suolaa ja siirrä ruoka heti tarjoilulautaselle. Ripottele päälle loput siemenet ja tarjoile heti.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti