torstai 3. lokakuuta 2013

Sweet Chili-Hoi Sin possun sisäfile

Lempeän tulinen, sweet chili possun sisäfile wokki


Possuttelu ja wokkailu jatkuu. Tuoreet ainekset ja kastikkeet tuovat wokkiin sitä omanlaista autenttisuutta. Chili, kalakastike, tuore lime ja korianteri tuo wokkiin mukavasti uutta elämää. Kastikkeen tein Gordon Ramseyn sweet chili kastikkeen pohjalta, ilman kevätsipulia, minkä puuttumineen ei menoa haitannut. Laitoin myös ohjeesta poiketen chilin siemenet mukaan. Possun tilalla toimii myös vallan mainiosti kananrinta.
Kalakastike ja Hoi Sin-kastike on yleisesti käytettyjä kastikkeita  wokissa ja niitä saa sekä itämaisista erikoiskaupoista että hyvin varustelluista ruokakaupoista.
Possun sisäfile kannattaa ottaa n. puolisen tuntia aikasemmin jääkaapista, mutta älä kuitenkaan lepuuta lihaa lämpimässä kauheasti tuntia pidempään. Paranneltavaa en valmistusmenetelmissä juurikaan keksi ja hyvä niin. Todella maittava tapaus!
Valmistusaika n. 1 tunti.
n. 500g               possun sisäfile
pintaan             ripaus suolaa
mustapippuria

Sweet chili kastike
2                           punaista chiliä
2                           valkosipulin kynttä
ripaus                suolaa
1rkl                     sokeria
2rkl                     kalakastiketta
1rkl                     riisi viinietikkaa
1                      lime
1 nippu                     silputtua korianteria
3rkl                     oliiviöljyä

wokkiin
2-3rkl                 seesamöljyä
1rkl                     inkivääriä
2                           valkosipulin kynttä
2                           pientä sipulia
2                           kourallista pinaattia, varret poistettuna
3rkl                     Hoi Sin kastiketta
2rkl                     soijakastiketta

Valmista ensin kastike.
1.       Laita hienoksi silputut chilit ja valkosipulit, sekä sokeri  että suola mortteliin. Huhmaroi kunnes tasaista.
2.       Lisää sekaan kalakastike, riisi viinietikka, oliiviöljy ja sekoita lusikalla.
3.       Purista mukaan limen mehut ja lisää myös silputut korianterin lehdet. Sekoita. Maista ja hienosäädä makua. Lisää tarvittaessa sokeria. Siirrä sivuun odottamaan.

4.       Leikkele  sisäfile sopivan kokoisiksi suupaloiksi, sekä mausta ne suolalla ja mustapippurilla.

5.       Pilko valkosipulin kynnet, inkivääri ja sipuli.

6.       Kuumenna wokki erittäin kuumaksi liedellä ja lisää seesamiöljy reunoja pitkin pannulle.

7.       Laita pannulle valkosipulit, inkiväärit ja sipuli. Paahda niitä noin 30 sekunttia, kunnes niihin on tullut väriä.

8.       Laita possut sekaan ja paista niitä noin 2-3 minuuttia, kunnes niihin on tullut väriä.

9.       Sekoita chilikastike, Hoi Sin ja soijakastike keskenään ja kaada seos wokkiin.

10.   Paistele kunnes lihat on hyvin ruskistuneet.

11.   Lisää lopuksi pinaatit ja kokkaile niitä enään noin minuutti.

Jos haluat kastikkeesta tiheämpää, lisää mukaan teelusikallinen maissitärkkelystä ja vähän vettä. Paista kunnes kastike tihenee.
Koristele korianterin lehdillä.

Tarjoile jasminriisin kanssa. Keitä jasminriisi hiljalleen kannen alla pakkauksen ohjeen mukaan, kunnes valmiit. Valuta riisit ristikon läpi ja säästä osa keitinvedestä erilliseen kulhoon, jonka jälkeen kaada keitinvesi takaisin kattilan pohjalle, laita riisit ristikon kanssa kattilan päälle ja kattilan kansi kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti