Lempeän tulinen, sweet chili possun sisäfile wokki
Possuttelu ja wokkailu jatkuu. Tuoreet ainekset ja kastikkeet
tuovat wokkiin sitä omanlaista autenttisuutta. Chili, kalakastike, tuore lime
ja korianteri tuo wokkiin mukavasti uutta elämää. Kastikkeen tein Gordon Ramseyn sweet chili
kastikkeen pohjalta, ilman kevätsipulia, minkä puuttumineen ei menoa
haitannut. Laitoin myös ohjeesta poiketen chilin siemenet mukaan. Possun tilalla toimii myös vallan mainiosti kananrinta.
Kalakastike ja Hoi Sin-kastike on yleisesti käytettyjä
kastikkeita wokissa ja niitä saa sekä itämaisista erikoiskaupoista että hyvin varustelluista ruokakaupoista.
Possun sisäfile kannattaa ottaa n. puolisen tuntia
aikasemmin jääkaapista, mutta älä kuitenkaan lepuuta lihaa lämpimässä kauheasti
tuntia pidempään.
Paranneltavaa en valmistusmenetelmissä juurikaan keksi ja hyvä niin. Todella maittava tapaus!
Valmistusaika n. 1 tunti.
Valmistusaika n. 1 tunti.
n. 500g possun sisäfile
pintaan ripaus suolaa
mustapippuria
Sweet
chili kastike
2 punaista chiliä
2 valkosipulin kynttä
ripaus suolaa
1rkl sokeria
2rkl kalakastiketta
1rkl riisi viinietikkaa
1 lime
1 nippu silputtua korianteria
3rkl oliiviöljyä
wokkiin
2-3rkl seesamöljyä
1rkl inkivääriä
2 valkosipulin kynttä
2 pientä sipulia
2 kourallista pinaattia, varret
poistettuna
3rkl Hoi Sin kastiketta
2rkl soijakastiketta
Valmista ensin kastike.
1. Laita
hienoksi silputut chilit ja valkosipulit, sekä sokeri että suola mortteliin.
Huhmaroi kunnes tasaista.
2. Lisää
sekaan kalakastike, riisi viinietikka, oliiviöljy ja sekoita lusikalla.
3. Purista
mukaan limen mehut ja lisää myös silputut korianterin lehdet. Sekoita. Maista
ja hienosäädä makua. Lisää tarvittaessa sokeria. Siirrä sivuun odottamaan.
4. Leikkele
sisäfile sopivan kokoisiksi suupaloiksi, sekä mausta ne suolalla ja
mustapippurilla.
5. Pilko
valkosipulin kynnet, inkivääri ja sipuli.
6. Kuumenna
wokki erittäin kuumaksi liedellä ja lisää seesamiöljy reunoja pitkin pannulle.
7. Laita
pannulle valkosipulit, inkiväärit ja sipuli. Paahda niitä noin 30 sekunttia,
kunnes niihin on tullut väriä.
8. Laita
possut sekaan ja paista niitä noin 2-3 minuuttia, kunnes niihin on tullut
väriä.
9. Sekoita
chilikastike, Hoi Sin ja soijakastike keskenään ja kaada seos wokkiin.
10. Paistele kunnes lihat on
hyvin ruskistuneet.
11. Lisää lopuksi pinaatit
ja kokkaile niitä enään noin minuutti.
Jos haluat kastikkeesta tiheämpää, lisää
mukaan teelusikallinen maissitärkkelystä ja vähän vettä. Paista kunnes kastike
tihenee.
Koristele korianterin lehdillä.
Tarjoile jasminriisin kanssa. Keitä
jasminriisi hiljalleen kannen alla pakkauksen ohjeen mukaan, kunnes valmiit.
Valuta riisit ristikon läpi ja säästä osa keitinvedestä erilliseen kulhoon,
jonka jälkeen kaada keitinvesi takaisin kattilan pohjalle, laita riisit
ristikon kanssa kattilan päälle ja kattilan kansi kiinni.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti