perjantai 4. lokakuuta 2013

Rocky Road-suklaa

Kuten tuossa aikaisemmin lupailin, niin tässä tulee nyt ohje Rocky Road- suklaaseen. Kuten Magic cookie bar Taikapaloissa, Rocky Roadissakin on se yksi ihana asia: suklaan voi maustaa juurikin niillä omilla lempi herkuilla, tai sillä mitä kaapista löytyy!

Itse tein ensimmäiset Rocky Roadini suolapähkinöistä, minivaahtokarkeista ja murokekseistä. Nyt päätin kokeilla jotain aivan muuta ja laitoin chilipähkinöitä. Hyvää ja makeaa tuli!

Olen muuten kokeillut käyttää murokeksin sijasta Digestive keksejä mutta ne olivat liian kovia. Kannattaa siis käyttää vain suhteellisen pehmeitä keksejä kovan suklaan kontrastiksi.

Aineet:

25g voita
200g maitosuklaata
200g tummaa suklaata

Ja haluamasi täytteet. Itse laitoin noin 100g murokeksejä sekä noin 1dl chilipähkinöitä. Kannattaa koittaa myös minivaahtokarkkeja. Ne sopivat Rocky Roadiin todella hyvin.

Tarvitset myös pienen vuoan (n.18*18) ja leivinpaperia.

1.Sulata voi, maitosuklaa ja tumma suklaa kaikki erikseen. Sekoita sitten kaikki aineet keskenään. Monet tekevät sulat mikrossa mutta itse sulatan suklaat aina liedellä pienellä lämmöllä kokoajan sekoittaen.

2.Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja levitä ohut kerros suklaata pohjaksi.

3.Ripottele haluamasi täytteet suklaapohjan päälle ja kuorruta ohuella kerroksella suklaata. Sitten taas lisää täytettä ja lopuksi loppu suklaa kaadetaan täytteiden päälle ja levitetään tasaiseksi.

4. Sitten vain koko komeus jääkaappiin jähmettymään. Kun suklaa on jähmettynyt, leikkaa pieniksi neliöiksi ja nauti. Helppoa ja nopeaa:)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti