sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Kolmen juuston piirakka.

Tämä piirakka sopii erityisesti ihmisille, jotka rakastavat juustoja. Piirakkaan voi laittaa oikeastaan mitä vain juustoja mutta vahvat maut tekevät tästä piirakasta taivaallisen.

Kolmen juuston piirakka maistuu niin kylmänä kuin lämpimänä ja voit huoletta tehdä sen vaikka juhlia varten jo edellisenä iltana, maku vain paranee! Juomaksi sopii erityisesti kevyt punaviini tai miksei kuohuviinikin! Piirakan kanssa sopii tarjoiltavaksi raikas, yksinkertainen salaatti. Itse teimme kaksi piirakkaa, kolmen juuston piirakan ja feta- pinaattipiirakan ja tarjoilimme nämä pienen salaatin ja Ransakalaisen kevyen punaviinin kera.



Aineet

Pohja:

200g juoksevaa margariinia
4dl jauhoja
0,5-1dl kauraleseitä
1tl suolaa
6rkl kylmää vettä


Täyte

200g Pecorino juustoa
100g Gruyere juustoa
200g Vuoristojuustoa
1 purkki kermaviiliä
1dl maitoa
2 kananmunaa
Mustapippuria
valkosipulia
yrttejä oman maun mukaan. Itse käytimme tuoretta basilikaa ja yrttiseosta.


      1.Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen.
      2.Laita margariini kulhoon ja sekoita joukkoon 2 dl jauhoista. Sekoita taikinaksi.
      3.Lisää joukkoon suola ja puolet vedestä. Sekoita.
      4.Lisää joukkoon loput jauhot, leseet ja vedet. Sekoita kunnes taikina on tasaista massaa.

5.Voitele vuoka.
6.Levitä taikina tasaisesti piirakkavuuan pohjalle.
7. Kuutio juustot pieniksi kuutioiksi ja asettele ne vuokaan pohjan päälle.
8. Sekoita keskenään kermaviili, maito, munat ja mausteet. Kaada seos vuokaan juustojen päälle.
9. Paista 225 asteessa  noin 30 minuuttia.
10. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti