tiistai 17. syyskuuta 2013

Feta-pinaattipiirakka

Feta-pinaattipiirakka

 

Hs.fi:n ohjeen pohjalta tehty. Esimerkiksi pohja on tehty tuplaohjeella, suolaa on jonkin verran enemmän ja jauhot on lisätty kahdessa erässä. Erittäin hyvä ja ravitseva kaikinpuolin. Pohjasta tuli mukavan rapsakka , joka pysyi kuitenkin hyvin kasassa ja pystyy syödä jopa käsin. Aktiivista työstämistä oli noin 15min ja uunissa puolisen tuntia. Sopisi hyvin raikkaan salaatin kanssa.

Pohja

200g                    juoksevaa margariinia

4dl                       jauhoja

1tl                        suolaa

6rkl                     kylmää vettä

                            

                             Täyte

150g                    pakastepinaattia

200g                    fetaa

2                           munaa

2dl                       emmental –juustoraastetta

1dl                       maitoa

1-2                       murskattua valkosipulin kynttä

                             mustapippuria

                             pasta rosso –mausteseosta

 

                            

1.       Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.

2.       Laita margariini kulhoon ja sekoita joukkoon 2dl jauhot. Sekoita taikinaksi.

3.       Lisää sekaan suola ja puolet vedestä. Sekoita.

4.       Lisää loput jauhot ja vedet. Sekoita kunnes taikina on tasaista massaa.

5.       Levitä tasaisesti piirakkavuoan pohjalle. Tee pienet reunat, varo kuitenkin tekemästä liian ohkasia reunoja, etteivät ne pala.

 

6.       Sulata pinaatti kulhossa.

7.       Nypi joukkoon feta juusto ja sekoita joukkoon juustoraaste.

8.       Sekoita erillisessä lasissa munat, sekä maito munamaitoseokseksi. Lisää joukkoon mausteet.

9.       Kaada munamaitoseos kulhoon muiden aineiden sekaan ja sekoita kunnolla.

10.   Kaada seos piirakkavuokaan.

11.   Laita piirakka uuniin ja paista n. 30min.

 

Anna hetken vetäytyä ennen tarjoilua ja nauti.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti