Feta-pinaattipiirakka
Hs.fi:n ohjeen pohjalta tehty. Esimerkiksi pohja on tehty tuplaohjeella, suolaa on jonkin verran enemmän ja jauhot on lisätty kahdessa erässä. Erittäin hyvä ja ravitseva kaikinpuolin. Pohjasta tuli mukavan rapsakka , joka pysyi kuitenkin hyvin kasassa ja pystyy syödä jopa käsin. Aktiivista työstämistä oli noin 15min ja uunissa puolisen tuntia. Sopisi hyvin raikkaan salaatin kanssa.
Pohja
200g juoksevaa margariinia
4dl jauhoja
1tl suolaa
6rkl kylmää vettä
Täyte
150g pakastepinaattia
200g fetaa
2 munaa
2dl emmental –juustoraastetta
1dl maitoa
1-2 murskattua valkosipulin kynttä
mustapippuria
pasta rosso –mausteseosta
1. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
2. Laita margariini kulhoon ja sekoita joukkoon 2dl jauhot. Sekoita taikinaksi.
3. Lisää sekaan suola ja puolet vedestä. Sekoita.
4. Lisää loput jauhot ja vedet. Sekoita kunnes taikina on tasaista massaa.
5. Levitä tasaisesti piirakkavuoan pohjalle. Tee pienet reunat, varo kuitenkin tekemästä liian ohkasia reunoja, etteivät ne pala.
6. Sulata pinaatti kulhossa.
7. Nypi joukkoon feta juusto ja sekoita joukkoon juustoraaste.
8. Sekoita erillisessä lasissa munat, sekä maito munamaitoseokseksi. Lisää joukkoon mausteet.
9. Kaada munamaitoseos kulhoon muiden aineiden sekaan ja sekoita kunnolla.
10. Kaada seos piirakkavuokaan.
11. Laita piirakka uuniin ja paista n. 30min.
Anna hetken vetäytyä ennen tarjoilua ja nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti