keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Syksyinen pekonipiirakka


Feta-pinaattipiirakasta innostuneena päätimme kokeilla vihreää, syksyistä pekonipiirakkaa. Kokeilimme nyt piirakan pohjaa kevyempänä ja käytimme juoksevaa margariiniä hieman vähemmän kuin feta-pinaattipiirakassa. Maittavaa pohjasta tuli vähemmällä margariinillakin. Ensikerralla kokeilemme pohjan tekemistä täysijyväjauhoista, jotta saamme piirakasta vielä terveellisemmän ja ravitsevamman. Hyvää tuli ja jos on hirmuinen pekonin ystävä, niin suosittelemme lisäämään piirakkaan toisenkin paketin pekonia. Ei varmasti olisi liikaa. Piirakan kannattaa antaa vetäytyä pöydällä jonkin aikaa (jos pystyy odottamaan, itse emme pystyneet).


 Lisukkeena meillä oli erilaisia vihreitä salaatteja, tomaattia, paprikaa, salaattisiemensekoitusta sekä kastikkeena Balsamicoa.







Pohja

150g                    juoksevaa margariinia
4dl                       jauhoja
1tl                        suolaa
7rkl                     kylmää vettä

                        Täyte

140g                   pekonia
1kpl                    sipuli
1kpl                    valkosipuli
100g                   vihreitä papuja
100g                   vihreää parsaa
75g                     pinaattia
100g                   fetajuustoa
2kpl                    munaa
1dl                      maitoa
2dl                      juustoraastetta

0,5 ruokalusikaa makeaa soijakastiketta
hieman chiliä
ripaus suolaa
mustapippuria
pasta rosso- mausteseosta

      1.Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen.
      2.Laita margariini kulhoon ja sekoita joukkoon 2 dl jauhoista. Sekoita taikinaksi.
      3.Lisää joukkoon suola ja puolet vedestä. Sekoita.
      4.Lisää joukkoon loput jauhot ja vedet. Sekoita kunnes taikina on tasaista massaa.
5.Voitele vuoka.
6.Levitä taikina tasaisesti piirakkavuuan pohjalle.

 7.Silppua sipuli ja valkosipuli ja leikkaa pekoni saksilla kuutioksi.
 8.Kuumenna öljy pannulla ja paista pekoni, sipuli sekä valkosipuli kunnes pekoni on saanut kauniin värin.
 9.Lisää joukkoon makea soijakastike, hieman chiliä ja ripaus suolaa.
10.Lisää pannulle pinaatti, parsa ja pavut. Paista kunnes pinaatti on täysin sulanut.
11.Kaada seos pannulta kulhoon ja lisää joukkoon fetajuusto sekä juustoraaste. Sekoita kunnolla.
12.Sekoita erillisessä lasissa munat sekä maito munamaitoseokseksi. Lisää jokkoon mustapippuri ja pasta  rosso mausteseos.
13.Kaada munamaitoseos kulhoon muiden aineiden sekaan ja sekoita kunnolla.
14.Kaada seos piirakkavuokaan.
15. Laita piirakka uuniin ja paista n. 30min.

Nyt yritä malttaa odottaa hetki ennenkuin nautit.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti