sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Pikakanawokki

Mausteinen pikakanawokki

 

Karamellipossusta jää yli kaikenlaisia mausteita ja kastikkeita. Aina ruokaa ei tietenkään ennätä tehdä vuorokautta, kaapista ei löydy kauheasti aineksia, eikä huvita käyttää rahaa, joten on hyvä olla halpispikavaihtoehtoja. Ihan perus arkiwokkiin saa uudenlaista makua, käyttämällä kunnon kastikkeita. Ruokaan menee noin puoli tuntia aikaa.

 

400g                    kanasuikaleita

2rkl                     seesamiöljyä

1                           paprika

1                           sipuli

3                           valkosipulinkynttä

2-5                       pientä punaista ja vihreää chiliä

2rkl                     sokeria

2rkl                     kalakastiketta

2,5rkl                  soijakastiketta

2rkl                     makeaa ketjap manis soijakastiketta

mustapippuria

suolaa

 

koristeluun     korianteria, kevätsipulia

 

1. Silppua paprika ja sipulit haluamaasi muotoon ja hienonna valkosipuli.

2. Kuumenna seesamiöljyllä wokki tai iso paistokasari. Totea lämpötila tiputtamalla pannulle esimerkiksi korianterin lehti. Kun korianteri ritisee, on pannu valmis.

3. Paista kanasuikaleisiin nopeasti väriä ja lisää mukaan kaikki ainekset.

4. Kuumenna kunnon lämmöllä, kunnes neste on lähes haihtunut, kana kullanruskeaa ja sokeri paahtunut/karamellisoitunut sotkuksi.

Ripottele päälle korianteria ja kevätsipulia. Tarjoile  munanuudelien tai jasmiiniriisin kanssa. Juomasuosituksena alkon perusvalikoimasta, Alsacen valkoviini Pfaffenheim Pinot Gris. Puolikuiva ja täyteläinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti