Mausteinen pikakanawokki
Karamellipossusta jää yli
kaikenlaisia mausteita ja kastikkeita. Aina ruokaa ei tietenkään ennätä tehdä
vuorokautta, kaapista ei löydy kauheasti aineksia, eikä huvita käyttää rahaa,
joten on hyvä olla halpispikavaihtoehtoja. Ihan perus arkiwokkiin saa
uudenlaista makua, käyttämällä kunnon kastikkeita. Ruokaan menee noin puoli
tuntia aikaa.
400g kanasuikaleita
2rkl seesamiöljyä
1 paprika
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2-5 pientä punaista ja
vihreää chiliä
2rkl sokeria
2rkl kalakastiketta
2,5rkl soijakastiketta
2rkl makeaa ketjap manis
soijakastiketta
mustapippuria
suolaa
koristeluun korianteria, kevätsipulia
1. Silppua paprika ja
sipulit haluamaasi muotoon ja hienonna valkosipuli.
2. Kuumenna
seesamiöljyllä wokki tai iso paistokasari. Totea lämpötila tiputtamalla
pannulle esimerkiksi korianterin lehti. Kun korianteri ritisee, on pannu
valmis.
3. Paista
kanasuikaleisiin nopeasti väriä ja lisää mukaan kaikki ainekset.
4. Kuumenna kunnon
lämmöllä, kunnes neste on lähes haihtunut, kana kullanruskeaa ja sokeri
paahtunut/karamellisoitunut sotkuksi.
Ripottele päälle korianteria ja kevätsipulia. Tarjoile munanuudelien tai jasmiiniriisin kanssa. Juomasuosituksena alkon perusvalikoimasta, Alsacen valkoviini Pfaffenheim Pinot Gris. Puolikuiva ja täyteläinen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti